gerhard-guron-och-henrik-ekman

Om företagets ledning

Företaget ägs av Henrik Ekman och Gerhard Guron, som också utgör företagets ledning. De har båda gedigen erfarenhet av verksamhetsutveckling inom warehouseing och transport. De har också stor erfarenhet av företagsledning, försäljning och utveckling av verksamhetskritiska system inom logistiksektorn.

Henrik Ekman, grundare och Systems Manager

Henrik har efter sin civilingenjörutbildning på Chalmers, de senaste tio åren varit fokuserad på att utveckla verksamhetssystem för logistikbranschen. Främst är Henrik arkitekten och systemutvecklaren som drivit framtagande av Ongoings warehouse-system. Framtagande av systemet har skett i nära samarbete med företag inom logistikbranschen och processen har skett på plats ute ”hos kunderna”. Detta nära samarbete med branschföretag kombinerat med hög teknisk kompetens har gett ett kompetent och modernt warehouse-system. Henrik har tidigare – via sitt företag Microx -  varit involverad i att bygga system för bla Göteborgs Hamn, Schenker, NYK Logistics och DHL. Utöver sin specialitet inom warehouse-system har Henrik gedigen erfarenhet av transportplaneringssystem, färjebokningssystem och mobildatasystem.

Gerhard Guron, grundare och VD

Gerhard har tidigare erfarenhet som VD för två företag inom logistikbranschen. Innan startandet av Ongoing Warehouse AB har Gerhard bla under fem år varit VD/bolagschef för Hogia Logistics Systems AB (marknadsledande i Sverige inom transportplaneringssystem med kunder som DHL, GDL; NCC Roads och Schenker). Innan dess var Gerhard grundare och VD för Heming Personal AB, ett bemannings- och outsourcingföretag specialiserat inom lager och logistik. Företaget såldes till Poolia och blev sedemera Uniflex. Bland kunderna märktes DHL, Michelin, Posten och IKEA. Gerhard har tidigare varit engagerad i entreprenörskapsfrågor och bla varit ordförande för Stiftelsen Entreprenörskap och en av initiativtagarna till Entreprenörsdagen. För sitt engagemang inom entreprenörskap har Gerhard bl a fått hedersomnämnande i Svensk Näringslivs tävling ”Årets Entreprenör”. Gerhard är civilekonom från Göteborgs Universitet.

Ongoing WMS i media

Nedan är något av det som skrivits i media om Ongoing Warehouse, vårt WMS-system och våra kunder.

Om Ongoing Warehouse AB

Ongoing är ett IT-företag specialiserat inom området Warehouse Management Systems för företag främst inom tredjepartslogistik. Vi utvecklar och effektiviserar företags logistikhantering med hjälp av ett webbaserat, standardiserat warehouse-system. Ongoing har kontor i Johanneberg i centrala Göteborg. Närheten och kontakterna med högskolor och universitet, främst Chalmers Tekniska Högskola, är en viktig kompetensresurs för företaget.

Ongoing Warehouse affärsidé: 

”Vi är ett produktbolag som - med affärsmodellen Software as a Service –  tillhandahåller ett standardiserat och öppet WMS till ett stort antal företag verksamma inom tredjepartslogistik”