Integrationer e-handel (webbshoppar)

För e-handlare är det extra viktigt att en order snabbt blir tillgänglig för lagret och att information om artiklar och lagersaldon kontrinuerligt synkroniseras mellan lagret och butiken. Många e-handlare väljer därför att integrera sin webbshopslösning med Ongoing Warehouse för att på så sätt minimera den manuella hanteringen och minska ledtiden från beställningen till leverans.
Det finns idag många olika webbshopslösningar på marknaden och det dyker hela tiden upp nya lösningar på marknaden. Nedan finns ett antal av de plattformar Ongoing har integrerats med tidigare. Funktionerna i de olika kopplingarna skiljer sig något beroende på tidigare önskemål och plattformens möjligheter. Gemensamt för alla är att beställningar lagda av webbshoppens kunder förs över till lagret automatiskt.
textalk

Textalk webshop

Textalk har en av sveriges mest populära webbshoppar och deras lösning används av ca 3400 butiker. Textalks målsättning är att du skall ha tillgång till e-handelsverktyg som underlättar för dina kunder att handla på Internet. De vill också förenkla vardagen för butiksinnehavare genom att erbjuda verktyg som underlättar löpande administration. 

I integrationen med Ongoing får man överföring av artiklar och ordrar från webbshoppen samt återrapporterat lagersaldon till webbshoppen.

Läs mer om Textalk på deras hemsida

jetshop

Jetshop

Vill du starta en e-handel, har Jetshop den stabila plattformen du behöver för att komma igång snabbt och resurserna för att du ska kunna utvecklas snabbt. På Jetshop skapas förutsättningar för framgångsrika webbshopar i alla branscher och i alla storlekar. De ger dig tekniken, de grundläggande funktionerna och hjälper dig med avtalen som krävs för att börja.

I kopplingen mellan Jetshop och Ongoing får man överföring av artiklar och ordrar från webbshoppen samt återrapporterat lagersaldon till webbshoppen.

Läs mer om Jetshops olika webbshopslösningar

Nordisk e-handel

Nordisk e-handel

I Nordisk e-handels e-handelsplattform ingår alla funktioner som krävs för att starta, driva och utveckla din e-handel. Välj ett baspaket för att få tillgång till alla färdigutvecklade e-handelsfunktioner, eller välj ett premiumpaket för möjlighet att skräddarsy funktioner för din verksamhet.
Som kund hos ett 3PL-företag med Ongoing Warehouse som lagersystem kan du med kopplingen mellan Nordisk E-handels webbshopslösning och lagersystemet få en automatisk överföring av nya ordrar som läggs i webbshoppen samt överföring av artikelinformation från webbshoppen och aktuellt lagersaldo från lagersystemet. När ordern levererats eller dellevererats från lagret rapporteras detta tillbaka till webbshoppen. Det är även möjligt att i detta steg ”fånga” reserverade betalningar. Läs mer om Nordisk e-handel
BigCommerce

Bigcommerce

Bigcommerce är en flexibel och skalbar webbshopslösning från USA som innehåller allt som behövs för att bedriva e-handel.

Med en koppling mellan Ongoing och Bigcommerce hämtas artikel registret över från webbshoppen till lagret och nya ordrar lagda i webbshoppen hämtas automatiskt över till lagret för utleverans. När ordern är skickad så skickas en bekräftelse till webbshoppen att ordern är skickad, vad som är skickat samt information om sändningen, ifall detta är tillgängligt. Det är även möjligt att få lagersaldot överfört från Ongoing till webbshoppen.

För mer information om Bigcommerce.

magento

Magento

Magento erbjuder en flexibel och skalbar e-handelslösning byggd för att hjälpa er växa. Det är en Open Source lösning vilket gör det möjligt att fritt kontrollera innehåll, funktionalitet och utseende på webbshoppen.

Kopplingen till Magento hanterar överföring av ordrar och artiklar från webbshoppen till lagret samt tillbakarapportering av vad som skickats på ordern och hur mycket som finns kvar på lagret. 

För mer infomation om Magento se deras hemsida.

e-butik.se

e-butik.se

E-butik tillhandahåller en egenutvecklad användarvänlig e-handelslösning som passar lika bra för den nystartade firman som för det etablerade e-handelsföretaget.

I kopplingen mellan Ongoing och e-butik.se får du överföring av artikelregister och ordrar direkt till lagret så att de kan levereras så fort de mottagits av lagret.

För mer information on e-butik.se besök deras hemsida på www.e-butik.se

sitedirect

Sitedirect

Sitedirect skapar innovativa webb- och e-handelslösningar - för dig som söker både den tekniska plattformen och en långsiktig partner som gör att din verksamhet kan växa. 

Med en koppling mellan Ongoing och Sitedirects egenutvecklade webbshopslösning får du överföring av artikelregister och ordrar direkt till lagret så att de kan levereras så fort de mottagits av lagret. Sitedirect hjälper även till med uppsättning av Magento webbshoppar.

Läs mer om Sitedirect på www.sitedirect.se

oscommerce

osCommerce

osCommerce ger dig verktygen för att sätta upp din egen e-handelsplats gratis.

Kopplingen mot osCommerce läser information direkt från webbshoppen och skapar motsvarande ordrar åt lagret. 

Läs mer om osCommerce på deras hemsida

Mystore.no

MyStore.no

MyStore.no är en norsk webbshopslösning som specialiserat sig på webbshopslösningar för små och medelstora företag. 

I integrationen med Ongoing får man överföring av artiklar och ordrar från webbshoppen samt återrapporterat lagersaldon till webbshoppen.

Läs mer om MyStore på deras hemsida

shopify

Shopify

Shopify är en populär webbshopslösning utvecklad i USA och den används idag av mer än 100 000 webbshoppar världen över. 

Med en koppling mot Shopify överförs ordrar och artiklar från webbshoppen till lagret automatiskt. Efter att en order har plockats och skickats, skickar Ongoing tillbaka till Shopify vad som skickats på ordern och hur mycket som finns kvar på lagret.

För mer infomation om Shopify se deras hemsida.

prestashop

Prestashop

PrestaShop är en flexibel Open-source lösning för e-handel och har sedan 2007 revolutionerat e-handelsindustrin med sin e-handelslösning som erbjuder mycket funktionalitet för locka kunder och utöka verksamheten online.

Kopplingen till Prestashop hanterar överföring av ordrar och artiklar från webbshoppen till lagret samt tillbakarapportering av hur mycket som finns kvar på lagret. 

För mer infomation om Prestashop se deras hemsida.

vendre

Vendre

Vendre är en fullskalig e-handelsleverantör som hjälper företag att bedriva och optimera försäljning i digitala kanaler.

Vendre har byggt en full integration mot Ongoings lagersystem för överföring av bl.a. ordrar och artiklar samt tillbakarapportering. Frågor kring funktioner och uppsättning besvaras av Vendre.

För mer information om Vendre, se deras hemsida.

Shopitoo

Shopitoo

Shopitoo är en enkel men komplett e-handelslösning, där du kan bygga och administrera din egen webbutik. Välj ett baspaket för att få tillgång till färdigutvecklade e-handelsfunktioner, eller välj ett premiumpaket för att få tillgång till fler möjligheter för din verksamhet.
Som kund hos ett 3PL-företag med Ongoing Warehouse som lagersystem eller som ehandelsföretag med eget lager kan du med kopplingen mellan Shopitoos webbshopslösning och lagersystemet få en automatisk överföring av nya ordrar som läggs i webbshoppen samt överföring av artikelinformation från webbshoppen och aktuellt lagersaldo från lagersystemet. När ordern levererats eller dellevererats från lagret rapporteras detta tillbaka till webbshoppen. Det är även möjligt att i detta steg ”fånga” reserverade betalningar. Läs mer om Shopitoo
Wikinggruppen

Wikinggruppen

Wikinggruppen är en av Sveriges största e-handelsleverantörer. Kopplingen mellan Wikinggruppens e-handelsplattform och Ongoing gör det möjligt för Wikinggruppens e-handelskunder att välja mellan ett stort antal logistikföretag för sin lagerhantering om man önskar outsourca sitt lager. Läs mer på https://wikinggruppen.se

Wikinggruppen bygger kopplingar till Ongoings API efter kundernas önskemål. Nedan är exempel på vad en koppling kan omfatta. 

·  Hämta lagersaldo

·  Skicka order

·  Skicka ändrad order

·  Hämta leveransstatus.

·  Makulera order från webbutiken


Woocommerce

Woocommerce

WooCommerce är, enligt de själva, världens mest anpassningsbara e-handelsplattform. Vid skrivande student är omkring 40% av världens alla e-handelsplatser bygga på WooCommerce. Det gör plattformen till den mest använda. WooCommerce har ett REST-baserat API med mesta-delen av den information och funktionalitet som finns i systemet. Läs mer på deras hemsida.

Ongoing Warehouses lagersystem integrerar med WooCommerce via dess API. Integrationen går enkelt att utöka efter behov men i dess standardutförande ingår följande funktionalitet:

·         Rapportera orderstatus från lagret till e-handelsplattform.

·         Importera och uppdatera artikelregister baserat på informationen i WooCommerce till Ongoing.

·         Automatiskt överföra order från webshopen till lagret.

·         Uppdatera saldo i webbutiken baserat på informationen i Ongoing.

24Nettbutikk

24Nettbutikk

24Nettbutikk har sedan 2004 utvecklat e-handelslösningar för små och medelstora företag. Huvudkontoret är lokaliserat i Rørvik med avdelningskontor i Trondheim, Norge. Läs mer på http://www.24nettbutikk.no/

Kopplingen omfattar följande - hämtar artikelregister och ordrar till Ongoing samt tillbakarapportering av lagersaldo och skickade ordrar till 24Nettbutikk. 

Starweb

Starweb

Öka din försäljning med en smart e-handel optimerad för mobiler. En e-handel med mycket hjärta sedan starten år 2000. Snygg också!

Direktkopplingen mellan Starweb och Ongoing Warehouse ger dig stor flexibilitet och återrapportering direkt till webbutiken, oavsett om du har ett affärssystem eller inte.

Miinto_logo

Miinto

Miinto har visionen att bli det bästa modevaruhuset på Internet. De erbjuder handlare en möjlighet att enkelt sälja via Internet genom deras e-handelsplats. Detta ger de genom att erbjuda en lång rad av administrativa tjänster som gör det enkelt och kostnadseffektivt för små handlare.

Ongoing Warehouse har utvecklat en koppling till e-handelsplatsen Miinto. Kopplingen erbjuder möjligheten att till Ongoing Warehouse lagersystem hämta artikelregister, hämta ordrar samt att orderrapportera order eller eventuella problem från lagret. Kopplingen gör det enkelt att outsourca sitt lager till en 3PL-leverantör som kör Ongoing Warehouse. Miinto finns vid skrivande stund i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna. För mer information se Miintos websida.

Dandomain

DanDomain

DanDomain är Danmarks största kommersiella leverantör av e-handelslösningar med 20 procent av marknaden i Danmark. Läs mer på Dandomain. 

Ongoing Warehouse har utvecklat en koppling till e-handelsplatsen DanDomain. Kopplingen omfattar hämtning av ordrar till Ongoing, återrapportering av orderstatus tillbaka till Dandomain när order är plockad samt återrapportering av saldo varje natt. 

Wannafind

Wannafind

Wannafind är en av Danmarks största leverantörer av e-handelslösningar. Läs mer på Wannafind.

Ongoing Warehouse har utvecklat en koppling till e-handelsplattformen Wannafind. Kopplingen omfattar hämtning av ordrar till Ongoing, återrapportering av orderstatus tillbaka till Wannafind när order är plockad. Importen av artikelregistret omfattar även hantering av varianter.

Le New Black

Le New Black

Le New Black är en fransk leverantör av e-handelslösningar för modehandlare och varumärken. Läs mer på Le New Black.

Ongoing Warehouse har utvecklat en koppling till e-handelsplattformen Le New Black. Kopplingen omfattar hämtning av ordrar till Ongoing, och återrapportering av orderstatus tillbaka till Wannafind när order är plockad.

Integrationer med Affärssystem

Har ni eller era kunder ett affärssystem där de lägger ordrar kan det vara en fördel för lagret att omgående få tillgång till dessa direkt i lagersystemet. Genom att integrera Ongoing med ett affärssystem kan man korta ner tiden från orderläggning till leverans och minska den manuella hanteringen. 

Transportadministrativa system

Många av våra kunder väljer att integrera Ongoing Warehouse med ett transportadministrativt system (TA-system).

Tullsystem

För att underlätta tullhantering vid import och export eller för hantering av tullager kan man integrera Ongoing med ett tullsystem eller tullagersystem som sköter kommunikationen med tullen.