Transportadministrativa system

Många av våra kunder väljer att integrera Ongoing Warehouse med ett transportadministrativt system (TA-system).
En integration med ett TA-system erbjuder möjlighet att på ett smidigt sätt boka frakter för leveranser som ska skickas från lagret.
Unifaun

Unifaun

Unifaun erbjuder system för transportadministration "TA-system" som skapar friktionsfria och lönsamma relationer mellan avsändare, transportörer och mottagare. Över 50 000 företag använder Unifauns onlinelösningar dagligen. Med ett flöde på över 300 000 sändningar per dygn genom systemen är Unifaun en av de viktigaste relationerna transportörer och transportköpare har.

Oavsett om du använder Unifaun Online, Pacsoft Online eller Web-TA (tidigare Memnon Apport) kan du med en koppling mellan Ongoing Warehouse och Unifauns system få en snabb och smidig överföring av order för transportbokning. Eftersom informationen om avsändare, mottagare, transporttjänst och gods redan finns i Ongoing kan kompletta bokningar göras direkt frakthandlingar skrivas ut omgående. Lagersystemet stödjer också Unifaun Web-TA mallar vilket möjliggör ännu enklare transporthantering.

Läs mer om Unifaun Online, Pacsoft Online och Unifaun Web-TA på Unifauns hemsida.

Consignor

Consignor

Consignor (fd Edi-Soft) är en av skandinaviens ledande leverantörer av transportadministrativa lösningar och har lösningar för både små och stora företag. Consignors produkter täcker uppföljning och kontroll, utskrift av etiketter och fraktbrev, sändning av EDI till dina transportörer, läsning av streckkoder, "track & trace" samt stöd för web-shoppar och affärssystem.

Med en koppling mellan Ongoing Warehouse och Consignors system får du tillgång till orderöverföring för transportbokning. Information om avsändare, mottagare, transporttjänst och gods kan skickas från Ongoing för att få kompletta bokningar direkt i Consignor.

Läs mer om Consignor

Transportnett

Transportnett

Transportnett är den perfekta IT-partnern för företag som behöver ett komplett Transport Management System (TMS). Transportnett är ett välkänt och väletablerat norskt mjukvarubolag och deras Transport Management System heter Log:nett TMS. Många ledande företag i främst Norge, men också i Sverige, har valt Transportnett som sin TMS-leverantör. 

Integrationen mellan Ongoing Warehouse och Transportnett innebär att order från Ongoing Warehouse skickas över till Log:nett TMS för lastläggning. Informationen på order som skickas över innefattar bl.a. Avsändare, Mottagare, Transporttjänst och Gods (vikter & antal kolli). 

Läs mer om Transportnett på deras hemsida. 

edicom

KSD - Edicom

KSD Software utvecklar system för transport- och logistikföretag. 

Kopplingen mellan Ongoing och Edicom ger möjlighet till transportbokning och utskrift av frakthandlingar i Edicoms system.

Läs mer om KSDs system på deras hemsida

logistra_logo

Logistra - Cargonizer

Logistra är ett norskt bolag som grundades 2004 och har sedan dess arbetat med transportrelaterad mjukvara. Logistra är leverantör av Cargonizer, ett webbaserat transportadministrationssystem, som förutom bokning av transport innehåller bl.a. utskrifter av fraktsedlar, etiketter och beräkning av fraktkostnader via ett webbgränssnitt.

En koppling mot Cargonizer möjliggör överföring av ordrar och sändningar för transportbokning där information i Ongoing om avsändare, mottagare och gods utnyttjas.

Läs mer om Cargonizer på Logistras hemsida.

k2

fleet101 - K2

Fleet101 utvecklar K2 som är ett transportadministrationssystem som hjälper dig effektivisera hanteringen av dina transportuppdrag. Med K2 får du verktyg för ordermottagning, planering, administration och uppföljning som kommunicerar med dina kunder, förare och underleverantörer.

Med en koppling mellan Ongoing och K2 kan du föra över ordrar från Ongoing direkt in i K2 för att på ett effektivt sätt hantera transporten av godset.

Läs mer om K2 på fleet101s hemsida

UPS

UPS Worldship

UPS är världens största paketdistributionsföretag som varje vardag levererar över 13 miljoner paket till över 200 länder över hela världen. Med UPS egna TA-system WorldShip kan du enkelt behandla dina sändningar, följa tillämpliga regler och minska antalet kostsamma fel - från paket till LTL. Den Windows-baserade mjukvaran finns tillgänglig på 20 språk och i fler än 140 ursprungsländer.

En integration till UPS Worldship utnyttjar data i Ongoing såsom avsändare, mottagare och gods för att skapa en sändning i Worlship. Vid genomförd utskrift hämtas kolli-information tillbaka till Ongoing vilket möjliggör t.ex. Track & Trace.

Läs mer om Worldship på UPS hemsida.

locus

Locus - TDXLog

TDXlog är välkänt för att tillsammans med TDXmobile samt annan funktionalitet från Locus ge LBC:er marknadens bästa IT-stöd. 

Med koppling till TDXlog får du möjlighet att föra över ordrar från Ongoing till TDX för lastläggning och planering av transport.

Integrationer med Affärssystem

Har ni eller era kunder ett affärssystem där de lägger ordrar kan det vara en fördel för lagret att omgående få tillgång till dessa direkt i lagersystemet. Genom att integrera Ongoing med ett affärssystem kan man korta ner tiden från orderläggning till leverans och minska den manuella hanteringen. 

Integrationer e-handel (webbshoppar)

För e-handlare är det extra viktigt att en order snabbt blir tillgänglig för lagret och att information om artiklar och lagersaldon kontrinuerligt synkroniseras mellan lagret och butiken. Många e-handlare väljer därför att integrera sin webbshopslösning med Ongoing Warehouse för att på så sätt minimera den manuella hanteringen och minska ledtiden från beställningen till leverans.

Tullsystem

För att underlätta tullhantering vid import och export eller för hantering av tullager kan man integrera Ongoing med ett tullsystem eller tullagersystem som sköter kommunikationen med tullen.