Om företagets ledning

Företagets kanske största resurs är den platta organisationen och de mycket kompetenta kundansvariga utvecklarna som arbetar med våra kunder. Behöver man ändå komma i kontakt med företagets ledning finns Fredrik Einarsson (VD) och Samuel Kjellberg (Operativ Chef) alltid tillgängliga.

Fredrik Einarsson, Verkställande Direktör

Fredrik Einarsson tillträdde som företagets VD 1 april 2018 efter att tidigare har arbetat i bolaget som kundansvarig utvecklingskonsult och senare som marknadschef. Han är övertygad om att företaget kan tillföra ytterligare signifikant värde till marknaden och bidra till en allmänt mer flexibel, miljövänlig och kostnadseffektiv logistik.

Fredrik innehar en Civilingenjörsexamen inom Datateknik från Chalmers tekniska högskola. Han har förutom erfarenhet från att arbeta med Ongoing Warehouses kunder erfarenhet från att utveckla IT-lösningar i USA och Norge.

Samuel Kjellberg, Operativ Chef

Samuel Kjellberg är operativ chef och huvudansvarig för arbetet med företagets kunder. Han har arbetat på Ongoing Warehouse från tiden som ett ungt uppstartsföretag till ett tillväxtföretag och har haft en signifikant påverkan på företagets utveckling.

Samuel innehar en Civilingenjörsexamen inom Industriell Ekonomi från Chalmers tekniska högskola och har bred erfarenhet från lager- och logistikverksamhet. Be honom gärna om råd om hur ni kan påverka er logistikverksamhet. Det är mycket sannolikt att Samuel kommer att kunna hjälpa er att tillföra stort värde genom användandet av vårt lagersystem i er logistikverksamhet.

gerhard-guron-och-henrik-ekman

Om företagets ägare och styrelse

Företaget ägs av Henrik Ekman och Gerhard Guron, som också utgör företagets arbetande styrelse. De har båda gedigen erfarenhet av verksamhetsutveckling inom lagerhantering och transport. De har också stor erfarenhet av företagsledning, försäljning och utveckling av verksamhetskritiska system inom logistiksektorn.

Henrik Ekman, grundare och Systems Manager

Henrik har efter sin civilingenjörutbildning på Chalmers, de senaste tio åren varit fokuserad på att utveckla verksamhetssystem för logistikbranschen. Främst är Henrik arkitekten och systemutvecklaren som drivit framtagande av Ongoings warehouse system. Framtagande av systemet har skett i nära samarbete med företag inom logistikbranschen och processen har skett på plats ute ”hos kunderna”. Detta nära samarbete med branschföretag kombinerat med hög teknisk kompetens har gett ett kompetent och modernt lagersystem. Henrik har tidigare – via sitt företag Microx -  varit involverad i att bygga system för bland annat Göteborgs Hamn, Schenker, NYK Logistics och DHL. Utöver sin specialitet inom WMS-system har Henrik gedigen erfarenhet av transportplaneringssystem, färjebokningssystem och mobildatasystem.

Gerhard Guron, grundare och Affärsutvecklare

Gerhard har tidigare erfarenhet som VD för två företag inom logistikbranschen. Innan startandet av Ongoing Warehouse AB har Gerhard bland annat under fem år varit VD/bolagschef för Hogia Logistics Systems AB (marknadsledande i Sverige inom transportplaneringssystem med kunder som DHL, GDL; NCC Roads och Schenker). Innan dess var Gerhard grundare och VD för Heming Personal AB, ett bemannings- och outsourcingföretag specialiserat inom lager och logistik. Företaget såldes till Poolia och blev sedemera Uniflex. Bland kunderna märktes DHL, Michelin, Posten och IKEA. Gerhard har tidigare varit engagerad i entreprenörskapsfrågor och bland annat varit ordförande för Stiftelsen Entreprenörskap och en av initiativtagarna till Entreprenörsdagen. För sitt engagemang inom entreprenörskap har Gerhard bland annat fått hedersomnämnande i Svensk Näringslivs tävling ”Årets Entreprenör”. Gerhard är civilekonom från Göteborgs Universitet.

Om Ongoing Warehouse AB

Ongoing är ett IT-företag specialiserat inom området Warehouse Management Systems för företag främst inom tredjepartslogistik. Vi utvecklar och effektiviserar företags logistikhantering med hjälp av ett webbaserat, standardiserat warehouse-system. Ongoing har kontor i Johanneberg i centrala Göteborg. Närheten och kontakterna med högskolor och universitet, främst Chalmers Tekniska Högskola, är en viktig kompetensresurs för företaget.

Ongoing Warehouse affärsidé: 

”Vi är ett produktbolag som - med affärsmodellen Software as a Service –  tillhandahåller ett standardiserat och öppet WMS till ett stort antal företag verksamma inom tredjepartslogistik”

Ongoing WMS i media

Nedan är något av det som skrivits i media om Ongoing Warehouse, vårt WMS-system och våra kunder.