fortnox

Fortnox

Fortnox är en av Sveriges ledande leverantör av internetbaserade program för företag. Med Fortnox system kan företag sköta bokföring, fakturering, lön m.m. direkt på nätet. Om verksamheten innefattar mer omfattande lagerverksamhet eller om man valt att lägga ut sitt lager hos ett 3PL-lager så kan man koppla ihop Fortnox system med Ongoing Warehouse.

I integrationen med Fortnox överförs ordrar skapade i Fortnox löpande till Ongoing tillsammans med kunduppgifter, leverantörs- och artikelinformation. Från Ongoing skickas aktuella lagersaldon tillbaka till Fortnox och det finns även en möjlighet att flagga upp ordrar som hanterade av lagret samt uppdatera levererat antal per orderrad.

I de flesta fall hämtas nya, ej fakturerade ordrar till Ongoing allt eftersom de kommer in i Fortnox. De kan antingen komma utifrån från t.ex. en webbshop eller genom att användaren själv skapar ordern i systemet. När order hämtats av Ongoing kan den plockas och packas av personalen på lagret. De kan även komplettera med ytterligare information om ordern som t.ex. vikt, volym och vilket fraktavtal som ska användas innan informationen om ordern skickas vidare till ett TA-system för transportbokning.

När ordern  är färdig och skickad från lagret rapporteras det levererade antalet tillbaka från Ongoing till Fortnox så att ordern kan bokföras. Önskas en högre grad av automatisering kan Ongoing skapa upp en faktura baserat på ordern i Fortnox och även skicka ut mail till kunder med faktura eller sätta fakturan som utskriven och bokförd. Detta är möjligt att anpassa efter varje kunds önskemål.

Integrationen mot Fortnox fungerar även mot deras nya version (F3) av affärssystemet.

Läs mer om Fortnox och deras produkter.

textalk

Textalk webshop

Textalk har en av sveriges mest populära webbshoppar och deras lösning används av ca 3400 butiker. Textalks målsättning är att du skall ha tillgång till e-handelsverktyg som underlättar för dina kunder att handla på Internet. De vill också förenkla vardagen för butiksinnehavare genom att erbjuda verktyg som underlättar löpande administration. 

I integrationen med Ongoing får man överföring av artiklar och ordrar från webbshoppen samt återrapporterat lagersaldon till webbshoppen.

Läs mer om Textalk på deras hemsida

Unifaun

Unifaun

Unifaun erbjuder system för transportadministration "TA-system" som skapar friktionsfria och lönsamma relationer mellan avsändare, transportörer och mottagare. Över 50 000 företag använder Unifauns onlinelösningar dagligen. Med ett flöde på över 300 000 sändningar per dygn genom systemen är Unifaun en av de viktigaste relationerna transportörer och transportköpare har.

Oavsett om du använder Unifaun Online, Pacsoft Online eller Web-TA (tidigare Memnon Apport) kan du med en koppling mellan Ongoing Warehouse och Unifauns system få en snabb och smidig överföring av order för transportbokning. Eftersom informationen om avsändare, mottagare, transporttjänst och gods redan finns i Ongoing kan kompletta bokningar göras direkt frakthandlingar skrivas ut omgående. Lagersystemet stödjer också Unifaun Web-TA mallar vilket möjliggör ännu enklare transporthantering.

Läs mer om Unifaun Online, Pacsoft Online och Unifaun Web-TA på Unifauns hemsida.

Woocommerce

WooCommerce

WooCommerce är, enligt de själva, världens mest anpassningsbara e-handelsplattform. Vid skrivande student är omkring 40% av världens alla e-handelsplatser bygga på WooCommerce. Det gör plattformen till den mest använda. WooCommerce har ett REST-baserat API med mesta-delen av den information och funktionalitet som finns i systemet. Läs mer på deras hemsida.

Ongoing Warehouses lagersystem integrerar med WooCommerce via dess API. Integrationen går enkelt att utöka efter behov men i dess standardutförande ingår följande funktionalitet:

·         Rapportera orderstatus från lagret till e-handelsplattform.

·         Importera och uppdatera artikelregister baserat på informationen i WooCommerce till Ongoing.

·         Automatiskt överföra order från webshopen till lagret.

·         Uppdatera saldo i webbutiken baserat på informationen i Ongoing.

Transportnett

Transportnett

Transportnett är den perfekta IT-partnern för företag som behöver ett komplett Transport Management System (TMS). Transportnett är ett välkänt och väletablerat norskt mjukvarubolag och deras Transport Management System heter Log:nett TMS. Många ledande företag i främst Norge, men också i Sverige, har valt Transportnett som sin TMS-leverantör. 

Integrationen mellan Ongoing Warehouse och Transportnett innebär att order från Ongoing Warehouse skickas över till Log:nett TMS för lastläggning. Informationen på order som skickas över innefattar bl.a. Avsändare, Mottagare, Transporttjänst och Gods (vikter & antal kolli). 

Läs mer om Transportnett på deras hemsida. 

jetshop

Jetshop

Vill du starta en e-handel, har Jetshop den stabila plattformen du behöver för att komma igång snabbt och resurserna för att du ska kunna utvecklas snabbt. På Jetshop skapas förutsättningar för framgångsrika webbshopar i alla branscher och i alla storlekar. De ger dig tekniken, de grundläggande funktionerna och hjälper dig med avtalen som krävs för att börja.

I kopplingen mellan Jetshop och Ongoing får man överföring av artiklar och ordrar från webbshoppen samt återrapporterat lagersaldon till webbshoppen.

Läs mer om Jetshops olika webbshopslösningar

specter

Specter Business Management

Specter är, precis som Ongoing, ett webbaserat affärssystem och innehåller många olika funktioner som underlättar för företag, från lättanvänd fakturering och bokföring till komplett affärsflöde med t.ex. lager, inköp, säljstöd, e-handel och kassasystem.
Integrationen med Specter innefattar överföring av utleveransorder och inköpsorder samt återrapprtering på dessa tillbaka till Specter. Det finns även möjlighet att få lagersaldot överfört från Ongoing till Specter. Många använder Specter ihopkopplat med en webbshop. I dessa fall kan kopplingen mellan Specter och Ongoing möjliggöra att ordrar lagda i webbshoppen blir tillgängliga för lagret på ett enkelt sätt.

Läs mer om Specter Business Management
logistra_logo

Logistra - Cargonizer

Logistra är ett norskt bolag som grundades 2004 och har sedan dess arbetat med transportrelaterad mjukvara. Logistra är leverantör av Cargonizer, ett webbaserat transportadministrationssystem, som förutom bokning av transport innehåller bl.a. utskrifter av fraktsedlar, etiketter och beräkning av fraktkostnader via ett webbgränssnitt.

En koppling mot Cargonizer möjliggör överföring av ordrar och sändningar för transportbokning där information i Ongoing om avsändare, mottagare och gods utnyttjas.

Läs mer om Cargonizer på Logistras hemsida.

k2

Fleet101 - K2

Fleet101 utvecklar K2 som är ett transportadministrationssystem som hjälper dig effektivisera hanteringen av dina transportuppdrag. Med K2 får du verktyg för ordermottagning, planering, administration och uppföljning som kommunicerar med dina kunder, förare och underleverantörer.

Med en koppling mellan Ongoing och K2 kan du föra över ordrar från Ongoing direkt in i K2 för att på ett effektivt sätt hantera transporten av godset.

Läs mer om K2 på Fleet101s hemsida.

UPS

UPS Worldship

UPS är världens största paketdistributionsföretag som varje vardag levererar över 13 miljoner paket till över 200 länder över hela världen. Med UPS egna TA-system WorldShip kan du enkelt behandla dina sändningar, följa tillämpliga regler och minska antalet kostsamma fel - från paket till LTL. Den Windows-baserade mjukvaran finns tillgänglig på 20 språk och i fler än 140 ursprungsländer.

En integration till UPS Worldship utnyttjar data i Ongoing såsom avsändare, mottagare och gods för att skapa en sändning i Worlship. Vid genomförd utskrift hämtas kolli-information tillbaka till Ongoing vilket möjliggör t.ex. Track & Trace.

Läs mer om Worldship på UPS hemsida.

Visma eEkonomi

Visma eEkonomi

Visma eEkonomi är Vismas webbaserade fakturerings- och bokföringsprogrammet. Du kan sköta din fakturering och bokföring online i datorn, surfplattan och mobilen. Läs mer på om produkten här.

Integrationen omfattar att hämta order och artiklar från Visma samt att skriva lagersaldon och att återrapportera orderstatus och plockat antal vid hanterad order. 

locus

Locus - TDXLog

TDXlog är välkänt för att tillsammans med TDXmobile samt annan funktionalitet från Locus ge LBC:er marknadens bästa IT-stöd. 

Med koppling till TDXlog får du möjlighet att föra över ordrar från Ongoing till TDX för lastläggning och planering av transport.

Mystore.no

MyStore.no

MyStore.no är en norsk webbshopslösning som specialiserat sig på webbshopslösningar för små och medelstora företag. 

I integrationen med Ongoing får man överföring av artiklar och ordrar från webbshoppen samt återrapporterat lagersaldon till webbshoppen.

Läs mer om MyStore på deras hemsida

shopify

Shopify

Shopify är en populär webbshopslösning utvecklad i USA och den används idag av mer än 100 000 webbshoppar världen över. 

Med en koppling mot Shopify överförs ordrar och artiklar från webbshoppen till lagret automatiskt. Efter att en order har plockats och skickats, skickar Ongoing tillbaka till Shopify vad som skickats på ordern och hur mycket som finns kvar på lagret.

För mer infomation om Shopify se deras hemsida.

prestashop

Prestashop

PrestaShop är en flexibel Open-source lösning för e-handel och har sedan 2007 revolutionerat e-handelsindustrin med sin e-handelslösning som erbjuder mycket funktionalitet för locka kunder och utöka verksamheten online.

Kopplingen till Prestashop hanterar överföring av ordrar och artiklar från webbshoppen till lagret samt tillbakarapportering av hur mycket som finns kvar på lagret. 

För mer infomation om Prestashop se deras hemsida.

Shopitoo

Shopitoo

Shopitoo är en enkel men komplett e-handelslösning, där du kan bygga och administrera din egen webbutik. Välj ett baspaket för att få tillgång till färdigutvecklade e-handelsfunktioner, eller välj ett premiumpaket för att få tillgång till fler möjligheter för din verksamhet.
Som kund hos ett 3PL-företag med Ongoing Warehouse som lagersystem eller som ehandelsföretag med eget lager kan du med kopplingen mellan Shopitoos webbshopslösning och lagersystemet få en automatisk överföring av nya ordrar som läggs i webbshoppen samt överföring av artikelinformation från webbshoppen och aktuellt lagersaldo från lagersystemet. När ordern levererats eller dellevererats från lagret rapporteras detta tillbaka till webbshoppen. Det är även möjligt att i detta steg ”fånga” reserverade betalningar. Läs mer om Shopitoo
BigCommerce

Bigcommerce

Bigcommerce är en flexibel och skalbar webbshopslösning från USA som innehåller allt som behövs för att bedriva e-handel.

Med en koppling mellan Ongoing och Bigcommerce hämtas artikel registret över från webbshoppen till lagret och nya ordrar lagda i webbshoppen hämtas automatiskt över till lagret för utleverans. När ordern är skickad så skickas en bekräftelse till webbshoppen att ordern är skickad, vad som är skickat samt information om sändningen, ifall detta är tillgängligt. Det är även möjligt att få lagersaldot överfört från Ongoing till webbshoppen.

För mer information om Bigcommerce.

e-butik.se

e-butik.se

E-butik tillhandahåller en egenutvecklad användarvänlig e-handelslösning som passar lika bra för den nystartade firman som för det etablerade e-handelsföretaget.

I kopplingen mellan Ongoing och e-butik.se får du överföring av artikelregister och ordrar direkt till lagret så att de kan levereras så fort de mottagits av lagret.

För mer information on e-butik.se besök deras hemsida på www.e-butik.se

sitedirect

Sitedirect

Sitedirect skapar innovativa webb- och e-handelslösningar - för dig som söker både den tekniska plattformen och en långsiktig partner som gör att din verksamhet kan växa. 

Med en koppling mellan Ongoing och Sitedirects egenutvecklade webbshopslösning får du överföring av artikelregister och ordrar direkt till lagret så att de kan levereras så fort de mottagits av lagret. Sitedirect hjälper även till med uppsättning av Magento webbshoppar.

Läs mer om Sitedirect på www.sitedirect.se

Nordisk e-handel

Nordisk e-handel

I Nordisk e-handels e-handelsplattform ingår alla funktioner som krävs för att starta, driva och utveckla din e-handel. Välj ett baspaket för att få tillgång till alla färdigutvecklade e-handelsfunktioner, eller välj ett premiumpaket för möjlighet att skräddarsy funktioner för din verksamhet.
Som kund hos ett 3PL-företag med Ongoing Warehouse som lagersystem kan du med kopplingen mellan Nordisk E-handels webbshopslösning och lagersystemet få en automatisk överföring av nya ordrar som läggs i webbshoppen samt överföring av artikelinformation från webbshoppen och aktuellt lagersaldo från lagersystemet. När ordern levererats eller dellevererats från lagret rapporteras detta tillbaka till webbshoppen. Det är även möjligt att i detta steg ”fånga” reserverade betalningar. Läs mer om Nordisk e-handel
vismanet_formheader

Visma.net

Visma.net är Vismas nya molnbaserade affärssystem. Affärssystemet är liksom Ongoings WMS tillgängligt från en vanlig webbläsare oavsett plats. Visma.net möjliggör genom automatiserade processer hantering av ekonomi, fakturaflöden och betalningar. Vidare tillgängliggörs flertalet av funktionaliteten och informationen via ett REST-baserat API.

Ongoing Warehouse integrerar med Visma.net via dess standardiserade API. Integrationen är enkel att utöka vid särskilda behov. Vid skrivande stund innehåller integrationen följande:

Möjlighet att överföra och hålla artikelregister från Visma.net uppdaterat i Ongoing.

Möjlighet att från Visma.net till Ongoing överföra och löpande upprätthålla register över leverantörer.

Överföring av order alternativt utleveranser från affärssystemet till lagersystemet.

Rapportera tillbaka till affärssystemet när en order/utleverans har blivit helt eller delvis skickat av lagret.

Löpande överföring av inköpsorder från Visma.net till Ongoing.

Tillbakarapportering av helt eller delvis mottagna inleveranser till Visma.net från Ongoing.

Läs mer om Visma.net hos Visma.

Dandomain

DanDomain

DanDomain är Danmarks största kommersiella leverantör av e-handelslösningar med 20 procent av marknaden i Danmark. Läs mer på Dandomain. 

Ongoing Warehouse har utvecklat en koppling till e-handelsplatsen DanDomain. Kopplingen omfattar hämtning av ordrar till Ongoing, återrapportering av orderstatus tillbaka till Dandomain när order är plockad samt återrapportering av saldo varje natt. 

Wannafind

Wannafind

Wannafind är en av Danmarks största leverantörer av e-handelslösningar. Läs mer på Wannafind.

Ongoing Warehouse har utvecklat en koppling till e-handelsplattformen Wannafind. Kopplingen omfattar hämtning av ordrar till Ongoing, återrapportering av orderstatus tillbaka till Wannafind när order är plockad. Importen av artikelregistret omfattar även hantering av varianter.

e-conomic logo

e-conomic

E-conomic är ett av Danmarks mest använda bokföringssystem. E-conomic är webbaserat, prisvärt och innehåller den funktionalitet ett mindre företag behöver.

Ongoing Warehouse har utvecklat en integration för att hjälpa små företag att sömlöst kunna anlita tredjepartslogistiker för deras logistikprocess. Integrationsmodulen innehåller funktionalitet för att hålla försäljningsorder, leverantörsregister, artikelregister och lagersaldon synkroniserade mellan systemen. När order levereras från lagret sätts de automatiskt som skickade i e-conomic.

Le New Black

Le New Black

Le New Black är en fransk leverantör av e-handelslösningar för modehandlare och varumärken. Läs mer på Le New Black.

Ongoing Warehouse har utvecklat en koppling till e-handelsplattformen Le New Black. Kopplingen omfattar hämtning av ordrar till Ongoing, och återrapportering av orderstatus tillbaka till Wannafind när order är plockad.

24Nettbutikk

24Nettbutikk

24Nettbutikk har sedan 2004 utvecklat e-handelslösningar för små och medelstora företag. Huvudkontoret är lokaliserat i Rørvik med avdelningskontor i Trondheim, Norge. Läs mer på http://www.24nettbutikk.no/

Kopplingen omfattar följande - hämtar artikelregister och ordrar till Ongoing samt tillbakarapportering av lagersaldo och skickade ordrar till 24Nettbutikk. 

24SevenOffice

24SevenOffice

Skandinaviens ledande IT-företag som specialiserat sig på affärssystem och ekonomisystem i molnet. Kopplingen mellan 24SevenOffice och Ongoing gör det enkelt och effektivt för företag att lägga ut sitt lager till en så kallad tredjepartslogistiker (3PL) / lagerhotell som använder Ongoing Warehouse som WMS. 

I integrationen med 24SevenOffice överförs ordrar skapade i 24SevenOffice löpande till Ongoing tillsammans med kunduppgifter, leverantörs- och artikelinformation. Från Ongoing skickas aktuella lagersaldon tillbaka till 24SevenOffice. Ongoing skickar löpande tillbaka status på ordrar till 24SevenOffice. Tex när ordern är färdig och skickad från lagret rapporteras status som "Levererad". 

Läs mer om 24SevenOffice

Centra logo

Centra (tidigare Silk)

Centra (tidigare Silk) är ett Affärssystem/ E-commerce system byggt av företaget Young & Skilled. Systemet är vanligt förekommande inom konfektion/ fashion. Ongoing Warehouse har arbetet tillsammans med utvecklarna bakom Centra för att ta fram och vidareutveckla en integration som gör det möjligt för snabbväxande detaljister inom främst modeindustrin att effektivisera sin logistikkedja genom ett sömlöst informationsutbyte med en tredjepartslogistiker.

Integrationen omfattar synkronisering av artikelregister och saldo; överföring av order med återrapportering av plock och spårningsnummer samt överföring av inköpsorder och återrapportering av antal mottaget. Integrationen har även byggts ut för att hantera returer. Kontakta Ongoing Warehouse för mer information och hjälp att komma igång. Läs mer om Centra på deras hemsida.

Miinto_logo

Miinto

Miinto har visionen att bli det bästa modevaruhuset på Internet. De erbjuder handlare en möjlighet att enkelt sälja via Internet genom deras e-handelsplats. Detta ger de genom att erbjuda en lång rad av administrativa tjänster som gör det enkelt och kostnadseffektivt för små handlare.

Ongoing Warehouse har utvecklat en koppling till e-handelsplatsen Miinto. Kopplingen erbjuder möjligheten att till Ongoing Warehouse lagersystem hämta artikelregister, hämta ordrar samt att orderrapportera order eller eventuella problem från lagret. Kopplingen gör det enkelt att outsourca sitt lager till en 3PL-leverantör som kör Ongoing Warehouse. Miinto finns vid skrivande stund i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna. För mer information se Miintos websida.